Zaterdag 10 december komt Jan Siebelink naar de Bibliotheek in Havelte.

In de bibliotheek van Havelte zal interviewer/presentator Annette Timmer een vraaggesprek met Jan Siebelink voeren. Uiteraard kan het publiek na afloop ook vragen stellen.

Op 20 september 2022 verscheen de nieuwste roman van Siebelink, Brengschuld. In deze roman wordt, door een recente gebeurtenis, een ander licht geworpen op de gebeurtenissen rond de kwekerij uit Knielen op een bed violen. Brengschuld vertelt het verhaal van hoe geldgebrek de kwekersfamilie noopte een deel van hun grond te verkopen. Door de bouw van een grote tennishal aan de rand van hun overgebleven terrein komt de wereld binnen. Het paradijs raakt verstoord en de ondergang van de kwekerij is aanstaande.

In het oeuvre van Jan Siebelink is er een constant decor, maar steeds worden de gebeurtenissen anders beschreven, met een andere bestemming van de personages, vanuit een ander perspectief. Het ritueel van de terugkerende elementen openbaart niet alleen de kern van zijn familie, maar brengt tegelijk het schrijverschap van Jan Siebelink vol aan het licht.

Wil je deel uitmaken van deze enerverende middag, geef je dan op via onderstaande aanmeldknop of meld je aan in de bibliotheek.

Toegang is gratis en je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek. Boekhandel Bruna is tevens aanwezig met een boekenstand.

N.B. Foto Annette Timmer gemaakt door Marcel Jurian de Jong.

HAVELTE: JAN SIEBELINK

Details activiteit